Laatste nieuws
 
79d8b3db8021d66b44752ff3f436d576.jpg
1ac88bca8a667c620bbaace9019384bb.png
 
32975f57b12e3eb0199451bab662cd5f.jpg
 

Slechts 3,00 voor deelnemers van Fitaal!
Vraag ernaar op zondag.
 

Onze ambitie
Wij organiseren iedere zondag van 10-11 toegankelijke wandelingen met lichaamsoefeningen in de groene omgeving van Amstelland. Door tijdens onze gezellige activiteiten in de buitenlucht het belang van lichaamsbeweging en gezonde voeding onder de aandacht te brengen, zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk mensen uit Amstelland de landelijke gezondheidsnormen behalen.

Onze Missie
"Samen Buiten Bewegen ter bevordering van een gezonde en duurzame leefstijl"
De activiteiten van FITAAL zijn erop gericht om zo veel mogelijk inwoners van een gemeente wekelijks de normen van de gezondheidsraad te laten behalen. Daarbij wordt aangestuurd op bewustwording met betrekking tot gezondheid, sociale interactie en het benutten van de lokale natuurrijke omgeving. 
FITAAL is een 'community' die, voor iedereen die dat wil, een sociale structuur biedt om het bewegen en gezonde eten vol te houden.

Fitaal werkt samen met Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland.

Onze Visie
FITAAL-gemeenten zijn gezonde gemeenten, waar inwoners bewust omgaan met lichaamsbeweging, gezonde voeding, de omgeving en elkaar. Wekelijks worden hiertoe gezamenlijke beweegmomenten georganiseerd onder leiding van FITAAL-begeleiders. Tevens is er een effectieve samenwerking tussen de gemeente, zorg- en sportaanbieders, lokale producenten en aanbieders van gezonde producten en FITAAL.

Onze kernwaarden

  • Gezondheid. Regelmatig ontspannen en comfortabel bewegen (niet te lang en niet te zwaar) in de buitenlucht en gezond eten leidt tot een toenemende gezondheid, een betere conditie, meer fysieke en mentale weerstand, een hoger vitaliteitsgevoel, lager ziekterisico en een hogere kwaliteit van leven.
  • Betrouwbaarheid en continuïteit. De wandelactiviteit gaat altijd door en start elke week op een vaste tijd, vanaf een vaste locatie en onder leiding van vaste begeleiders. Voor een goede gezondheid is de continuïteit van het beweegpatroon namelijk heel belangrijk.
  • Verbinden van mensen. Gezamenlijk bewegen is leuker, gezelliger, socialer en verbindt mensen. Er wordt ook altijd onderweg op elkaar gewacht, zodat iedereen weer tegelijkertijd terug is. Wel zo fijn!
  • Laagdrempelig en voor iedereen. De wandelactiviteit is gratis, voor iedereen en voor elk niveau. Als je een keer bent verhinderd en niet kan mee doen maakt dat helemaal niet uit. De week erop ben je weer van harte welkom!
Doelgroep
De doelgroep is iedereen van 8 t/m 88 en de activiteit is voor elk niveau. In Ouderkerk aan de Amstel (en omgeving) is de doelgroep ca. 7000 - 8000 personen en dan vooral de mensen die niet (actief) lid zijn van een sportvereniging.

De gezondheidsrichtlijnen
FITAAL volgt de gezondheidsrichtlijnen die zijn opgesteld door het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan "De gezondheidsraad". Hiertoe behoren beweegrichtlijnen over het type, de frequentie, de duur en de intensiteit van de lichaamsbeweging en voedingsrichtlijnen. Tevens worden lokale duurzaamheidsadviezen ingezet als richtlijnen.

Geschiedenis
FITAAL is op zondag 7 april 2013 gestart als initiatief van de gemeente Ouder-Amstel en sportfysioloog Jos Geijsel. Eind september 2014 is de gemeente gestopt met de subsidiëring van de wekelijkse loopactiviteit. Begin oktober 2014 hebben enkele vaste deelnemers de krachten gebundeld en ervoor gekozen om FITAAL vanaf 2015 als eigen ‘burgerinitiatief’ voort te zetten in de vorm van een stichting.

Toekomst
De activiteiten zijn op dit moment gericht op de inwoners van Ouderkerk aan de Amstel en omstreken. Het doel is om het concept van FITAAL in de toekomst ook uit te rollen in andere gemeenten zoals Amstelveen, Abcoude, Muiden en Weesp.

Bestuur
Voorzitter: Erik Proost
Secretaris: Charlotte de Winter
Penningmeester: Henk-Jan Klopper
Ambassadeur: Jos Geijsel


 
Producten van Fitaal
 
Winkelmand
 
c775de44b51b580d498d9cfbd691308b.jpg
 
Nieuwsbrief
Aanmelden
 
be1578dece40bb14c635966e8b722542.gif
 
Powered by CCV Shop webwinkel beginnen